MJÖLKCHOKLADMOUSSE MED CITRUSSALLAD

Ingredienser
Antal portioner 8

Mjölkchokladmousse:

200 g mjölkchoklad, 35-40% kakaohalt
1 gelatinblad
3 dl Arla® vispgrädde
1 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
Citrussallad:

1½ dl strösocker
1 dl torrt vitt vin
½ dl vatten
1 påse glöggkrydda à 37 g
1 grapefrukt
1 apelsin
2 clementiner
Chokladkrisp:

50 g Arla® Svenskt Smör
5 msk vetemjöl
2½ msk havregryn
1 msk kakao
2½ msk strösocker
2 msk strimlad färsk mynta
Gör så här:

Hacka chokladen. Blötlägg gelatinbladet 5 min i kallt vatten.

Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen har smält. Rör ner gelatinbladet.

Tillsätt yoghurten när det svalnat något.

Täck bunken och förvara i kyl över natten. Koka upp socker, vin, vatten och kryddor, låt kallna.

Skär bort skalet på grapefrukt, apelsin och clementiner. Skär ut skinnfria klyftor och lägg ner i sockerlagen. Sätt ugnen på 200°.

Blanda ihop ingredienserna till chokladkrispet till en deg. Lägg smulorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 8 min.

Låt svalna. Hit kan du förbereda. Blanda chokladkrisp och mynta.

Vispa moussen med elvisp tills den tjocknar.

Lägg citrussallad i botten av 8 höga glas och spritsa över chokladmousse. Toppa med chokladkrisp. Garnera ev med myntablad.

Etiketter: